Приватна особа
Стан: Нове
Опис
Формуємо замовлення на цибулини на 2024 рік. Відправка буде з червня-липня 2024 року.
Цибулина велика від 8 до 10 грн.
Цибулина середнього розміру від 4 до 6 грн
Мінімальне замовлення від 200 грн.
Шафран або «червоне золото» - найдорожчий продукт харчування в світі. При середній світовій ціні за один кілограм шафрану в 6000 доларів його вартість може досягати навіть 35000 доларів.
Таку неймовірну ціну шафран має з кількох причин. Першою з них є те, що цвітуть крокуси тільки один раз в рік. При цьому тривалість їх цвітіння становить не більше 2 тижнів.
Другою причиною високої ціни є трудомісткість процесу збору. Збір врожаю відбувається тільки в передранкові години, оскільки сонячні промені згубні для рилець крокусу. Для того, щоб отримати всього 1 г цієї спеції, необхідно зібрати 150 квіток і акуратно відокремити їх рильця. У кожній квітці є лише 3 рильця.
Третя причина - лікарські властивості спеції. Науково доведено, що регулярне вживання в їжу страв з шафраном або лікарських засобів з нього призупиняє зростання пухлин, а на ранніх стадіях - сприяє їх регресії (зворотному розвитку).
Харчова цінність шафрану
Шафран хоч і є спецією, але має надзвичайно багатий склад поживних речовин, вітамінів, мінералів, ефірних масел та інших біологічно активних речовини. Калорійність цієї спеції становить 310 ккал в 100 г.
У сухих рильцях шафрану містяться:
Білки - 11,5 г.
Жири - 5,9 г.
Вуглеводи - 61,5 г.
У шафран входять такі корисні речовини:
Вітаміни (А, групи В, С, РР).
Макро- і мікроелементи (кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, марганець, мідь, цинк, селен).
Ефірні олії, глікозиди (шафранол, гераніол, лімонен, цинеол, терпінен, пінен, ліналоол).
Каротиноїди, що містяться в спеції у великій кількості, надають їй соковитий жовто-коричневий відтінок. Ще входять до складу ефірні масла обумовлюють специфічний пряний аромат спеції.
Втім, вмістом поживних речовин (білків, жирів і вуглеводів) в шафрані можна знехтувати, оскільки в тій кількості, в якому використовується ця спеція в кулінарії, вони особливого впливу на калораж раціону не мають. Більш значущими є вітаміни, мінерали та ефірні масла, які в незміненому вигляді потрапляють в страви при використанні цієї приправи в кулінарії.
Висаджування цибулин проводиться у серпні-вересні, попередньо цибулини обробляють розчином «Фітоспорину» або іншого антигрибкового препарату. Перед посадкою ґрунт слід прокультивувати або перекопати.
Висаджувати слід як цибулю. Робимо канавки глибиною 10 см, відстань між цибулинами від 15-20 см, після чого присипаємо землею. Відстань між рядами 50-70 см. Якщо земля суха після висадки шафрану варто зволожити з лійки-душ або встановити крапельний полив. Сходи зазвичай з'являються у вересні, цвітіння в жовтні-листопаді. Великі цибулини формують квіти на рік посадки, дрібні наступної осені.
Взимку рослини чудово зимують у відкритому ґрунті, під снігом. Якщо у вашому регіоні снігу мало, можна прикрити невеликим шаром сіна чи соломи (близько 5 см). Весною шафран не цвіте, але продовжує вегетацію до травня, коли надземна частина висихає. У цей період цибулини можна викопати, трохи підсушити та розсадити у серпні або залишити в землі.
Корисні властивості шафрану:
Користь шафрану була відома ще древнім цілителям і шаманів. При регулярному споживанні спеції очищається кров і печінку, позитивно позначається вона на кольорі шкірі.
Шафран володіє унікальними здібностями - вичищати з організму токсичні речовини, які протягом життя накопичуються в організмі.
Спецію застосовують в лікуванні онкологічних захворювань.
Вона сприяє видаленню ракових клітин. Оскільки шафран сприяє очищенню крові і ще він покращує кровообіг, його корисно включати в раціон в період лікування лейкемії.
Речовини, які є в ньому, поліпшують зір і лікують катаракту та інші захворювання, тому екстракт прянощів використовується в очних краплях.
Аромат шафрану має цілющі властивості, так як він дозволяє позбутися від головного болю, безсоння, стресу та інших проблем з нервовою системою.
Шафран містить в собі велику кількість антиоксидантів, які захищають організм від негативного впливу вільних радикалів і покращують імунітет. Є в ньому калій, який нормалізує серцеві скорочення і артеріальний тиск. Рекомендується вживати шафран жінкам з болючими місячними і з порушеннями менструально
Цибулина велика від 8 до 10 грн.
Цибулина середнього розміру від 4 до 6 грн
Мінімальне замовлення від 200 грн.
Шафран або «червоне золото» - найдорожчий продукт харчування в світі. При середній світовій ціні за один кілограм шафрану в 6000 доларів його вартість може досягати навіть 35000 доларів.
Таку неймовірну ціну шафран має з кількох причин. Першою з них є те, що цвітуть крокуси тільки один раз в рік. При цьому тривалість їх цвітіння становить не більше 2 тижнів.
Другою причиною високої ціни є трудомісткість процесу збору. Збір врожаю відбувається тільки в передранкові години, оскільки сонячні промені згубні для рилець крокусу. Для того, щоб отримати всього 1 г цієї спеції, необхідно зібрати 150 квіток і акуратно відокремити їх рильця. У кожній квітці є лише 3 рильця.
Третя причина - лікарські властивості спеції. Науково доведено, що регулярне вживання в їжу страв з шафраном або лікарських засобів з нього призупиняє зростання пухлин, а на ранніх стадіях - сприяє їх регресії (зворотному розвитку).
Харчова цінність шафрану
Шафран хоч і є спецією, але має надзвичайно багатий склад поживних речовин, вітамінів, мінералів, ефірних масел та інших біологічно активних речовини. Калорійність цієї спеції становить 310 ккал в 100 г.
У сухих рильцях шафрану містяться:
Білки - 11,5 г.
Жири - 5,9 г.
Вуглеводи - 61,5 г.
У шафран входять такі корисні речовини:
Вітаміни (А, групи В, С, РР).
Макро- і мікроелементи (кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, марганець, мідь, цинк, селен).
Ефірні олії, глікозиди (шафранол, гераніол, лімонен, цинеол, терпінен, пінен, ліналоол).
Каротиноїди, що містяться в спеції у великій кількості, надають їй соковитий жовто-коричневий відтінок. Ще входять до складу ефірні масла обумовлюють специфічний пряний аромат спеції.
Втім, вмістом поживних речовин (білків, жирів і вуглеводів) в шафрані можна знехтувати, оскільки в тій кількості, в якому використовується ця спеція в кулінарії, вони особливого впливу на калораж раціону не мають. Більш значущими є вітаміни, мінерали та ефірні масла, які в незміненому вигляді потрапляють в страви при використанні цієї приправи в кулінарії.
Висаджування цибулин проводиться у серпні-вересні, попередньо цибулини обробляють розчином «Фітоспорину» або іншого антигрибкового препарату. Перед посадкою ґрунт слід прокультивувати або перекопати.
Висаджувати слід як цибулю. Робимо канавки глибиною 10 см, відстань між цибулинами від 15-20 см, після чого присипаємо землею. Відстань між рядами 50-70 см. Якщо земля суха після висадки шафрану варто зволожити з лійки-душ або встановити крапельний полив. Сходи зазвичай з'являються у вересні, цвітіння в жовтні-листопаді. Великі цибулини формують квіти на рік посадки, дрібні наступної осені.
Взимку рослини чудово зимують у відкритому ґрунті, під снігом. Якщо у вашому регіоні снігу мало, можна прикрити невеликим шаром сіна чи соломи (близько 5 см). Весною шафран не цвіте, але продовжує вегетацію до травня, коли надземна частина висихає. У цей період цибулини можна викопати, трохи підсушити та розсадити у серпні або залишити в землі.
Корисні властивості шафрану:
Користь шафрану була відома ще древнім цілителям і шаманів. При регулярному споживанні спеції очищається кров і печінку, позитивно позначається вона на кольорі шкірі.
Шафран володіє унікальними здібностями - вичищати з організму токсичні речовини, які протягом життя накопичуються в організмі.
Спецію застосовують в лікуванні онкологічних захворювань.
Вона сприяє видаленню ракових клітин. Оскільки шафран сприяє очищенню крові і ще він покращує кровообіг, його корисно включати в раціон в період лікування лейкемії.
Речовини, які є в ньому, поліпшують зір і лікують катаракту та інші захворювання, тому екстракт прянощів використовується в очних краплях.
Аромат шафрану має цілющі властивості, так як він дозволяє позбутися від головного болю, безсоння, стресу та інших проблем з нервовою системою.
Шафран містить в собі велику кількість антиоксидантів, які захищають організм від негативного впливу вільних радикалів і покращують імунітет. Є в ньому калій, який нормалізує серцеві скорочення і артеріальний тиск. Рекомендується вживати шафран жінкам з болючими місячними і з порушеннями менструально
ID: 800219511
Зв’язатися з продавцем
Опубліковано 03 травня 2024 р.
Крокус ( шафрановий Sativus). Формуємо замовлення на 2024 рік
8 грн.
Місцезнаходження