Бизнес
OLX Доставка
Описание
Насіння чорного кмину (Калінджі)
Країна походження: Індія
250 грам - 82 грн
500 грам - 145 грн
1000 грам - 270 грн
Чорний кмин – пряність, якою також можна замінити перець. Його корисні властивості оцінили ще греки і римляни. Наукові дослідження цих зерен ще тривають. Його додають в хліб, випічку і сири. Також використовується як природний консервант. З насіння виготовляють масло і настоянки. Вчені підкреслюють його високий оздоровчий потенціал, зверніть увагу на те що він може мати антибактеріальну та протипаразитарну дію. Завжди варто мати насіння чорного кмин у себе на кухні. Дізнаймося чому?
«Золото фараонів» - що це за пряність?
Чорний кмин — однорічна рослина, яка цінується не тільки на кухні як пряність, а й у косметичній промисловості. Його якості оцінили ще єгипетські фараони. Насіння містять ефірні олії і це завдяки їм вони дуже ароматичні. Розтерті в ступці насіння будуть пахнути ще інтенсивніше. Збагачує смак м'ясних і овочевих страв, чудово смакує в поєднанні з сиром і яйцями. Олія чорного кмину чудово підходить як доповнення до салатів.
Як виглядає і смакує чорний кмин?
Походження чорного кмину (лат. nigella sativa) пов'язують з районами Іраку та Туреччини. Дико росте в Середземномор'ї. Культивується в багатьох країнах, також і в Україні. Кущ цієї рослини виростає до 45 см у висоту, має характерні сірувато-зелене листя і жорстке стебло. Квітка чорного кмину набуває синього або білого кольору. Цвіте влітку. Плоди чорного кмину дозрівають у вересні, всередині них знаходяться чорні насіння. Який смак у цих крихітних зерен? Він дуже специфічний: гострий, гіркий і пікантний одночасно. Тому чорний кмин використовують на кухні як більш корисну заміну перцю.
Використання:
Багато хто задається питанням, що краще: насіння чи олія чорного кмину? Кмин чорний мелений, а може в зернах? Все залежить від того, для чого ми хочемо його використовувати. Наукові дослідження показують, що терапевтична доза чорного кмину становить від 2 до 5 грамів меленого насіння двічі на день. У такому вигляді можна приготувати настій або настоянку. З іншого боку, добова доза олії становить від 500 до 1000 мг 2 або 3 рази на день. Масло чорного кмину з успіхом можна додавати в салат. У випічку варто додавати цільні зерна. Цікавим рішенням буде – хліб з чорним кмином. Такий ароматний хліб обов'язково всіх порадує.. Зерна чорного кмину в меленому вигляді краще додавати як приправу до м'ясних страв.
на кухні можна використовувати як пряність: мелений чорний кмин чудово замінює перець;
у випічку хліба можна додавати цілі або мелені зерна;
у вигляді настою: заварюємо як чай, тобто 1 столову ложку меленого насіння заливаємо окропом, настоюємо близько 20 хвилин і проціджуємо. Цей настій можна підсолодити медом.
Більше товарів на - GreenFood.in.ua
Країна походження: Індія
250 грам - 82 грн
500 грам - 145 грн
1000 грам - 270 грн
Чорний кмин – пряність, якою також можна замінити перець. Його корисні властивості оцінили ще греки і римляни. Наукові дослідження цих зерен ще тривають. Його додають в хліб, випічку і сири. Також використовується як природний консервант. З насіння виготовляють масло і настоянки. Вчені підкреслюють його високий оздоровчий потенціал, зверніть увагу на те що він може мати антибактеріальну та протипаразитарну дію. Завжди варто мати насіння чорного кмин у себе на кухні. Дізнаймося чому?
«Золото фараонів» - що це за пряність?
Чорний кмин — однорічна рослина, яка цінується не тільки на кухні як пряність, а й у косметичній промисловості. Його якості оцінили ще єгипетські фараони. Насіння містять ефірні олії і це завдяки їм вони дуже ароматичні. Розтерті в ступці насіння будуть пахнути ще інтенсивніше. Збагачує смак м'ясних і овочевих страв, чудово смакує в поєднанні з сиром і яйцями. Олія чорного кмину чудово підходить як доповнення до салатів.
Як виглядає і смакує чорний кмин?
Походження чорного кмину (лат. nigella sativa) пов'язують з районами Іраку та Туреччини. Дико росте в Середземномор'ї. Культивується в багатьох країнах, також і в Україні. Кущ цієї рослини виростає до 45 см у висоту, має характерні сірувато-зелене листя і жорстке стебло. Квітка чорного кмину набуває синього або білого кольору. Цвіте влітку. Плоди чорного кмину дозрівають у вересні, всередині них знаходяться чорні насіння. Який смак у цих крихітних зерен? Він дуже специфічний: гострий, гіркий і пікантний одночасно. Тому чорний кмин використовують на кухні як більш корисну заміну перцю.
Використання:
Багато хто задається питанням, що краще: насіння чи олія чорного кмину? Кмин чорний мелений, а може в зернах? Все залежить від того, для чого ми хочемо його використовувати. Наукові дослідження показують, що терапевтична доза чорного кмину становить від 2 до 5 грамів меленого насіння двічі на день. У такому вигляді можна приготувати настій або настоянку. З іншого боку, добова доза олії становить від 500 до 1000 мг 2 або 3 рази на день. Масло чорного кмину з успіхом можна додавати в салат. У випічку варто додавати цільні зерна. Цікавим рішенням буде – хліб з чорним кмином. Такий ароматний хліб обов'язково всіх порадує.. Зерна чорного кмину в меленому вигляді краще додавати як приправу до м'ясних страв.
на кухні можна використовувати як пряність: мелений чорний кмин чудово замінює перець;
у випічку хліба можна додавати цілі або мелені зерна;
у вигляді настою: заварюємо як чай, тобто 1 столову ложку меленого насіння заливаємо окропом, настоюємо близько 20 хвилин і проціджуємо. Цей настій можна підсолодити медом.
Більше товарів на - GreenFood.in.ua
ID: 813950632
Связаться с продавцом
GreenFood
на OLX с август 2013 г.
Онлайн в 15:52
Все оценки проверены и оставлены пользователями которые совершили покупку с OLX Доставка.
xxx xxx xxx
Опубликовано 04 апреля 2025 г.
Насіння чорного кмину - Семена черного тмина (Калинджи) 250-500-1000г
165 грн. / за 1 шт.
Пользователь
GreenFood
на OLX с август 2013 г.
Онлайн в 15:52
Все оценки проверены и оставлены пользователями которые совершили покупку с OLX Доставка.
Местоположение
Об авторе