Приватна особа
OLX Доставка
Опис
Ду Юн Мао Цзянь - один з найвідоміших чаїв Гуйчжоу, відомий серед чайних поціновувачів у Китаї своїм солодким смаком і шовковистою текстурою.
Майже жодна згадка про Дуюнь Маоцзянь не обходить увагою той факт, що чай був названий Мао Цзедуном, коли він отримав невелику порцію в подарунок від жителів Гуйчжоу. До того, як було придумано цю назву, місцеві жителі називали його "чай Югоу", що означає "чай з риб'ячим гачком", описуючи зовнішній вигляд чайного листя.
Дуюнь маоцзянь (Дуюнь Хутряний кінчик) - це вид зеленого чаю, який вирощують у місті Дуюнь на півдні провінції Гуйчжоу. Місто розташоване в Буйському і Мяоському автономному районі. Більшість чайних плантацій знаходяться в горах серед дерев і струмків. Погода тут особливо м'яка, з достатньою кількістю дощів і середньою температурою 16С протягом року. Ґрунт родючий і вологий, містить велику кількість заліза і фосфатів, що ідеально підходить для росту чаю.
Зазвичай дуже мало чаю з південно-центральної провінції Китаю Гуйчжоу потрапляє в центр уваги чайної громадськості. Насправді тут виробляють чималу кількість зеленого чаю, але найкращий з них зазвичай споживають жителі Гуйчжоу, додаючи трохи таємничості більш відомим чаям, таким як Доу Юн Мао Цзянь.
Доу Юн Мао Цзянь часто плутають з Бі Ло Чунь, цей чай обпалюють вручну, використовуючи ті ж процеси, що і для виробництва Бі Ло Чунь.
Характеристики Ду Юн Мао Цзянь можна охарактеризувати як поєднання зеленого і жовтого кольорів. Висушене листя зелене з жовтим відтінком, так само як і заварене листя та рідина. Дуюнь маоцзянь дуже схожий на білуочунь за своїм зовнішнім виглядом: маленькі і тонкі листочки, які злегка кучеряві. Однак текстура і смак більш яскраві і насичені, більше нагадують синьянський маоцзянь.
Але три знамениті "жовті" характеристики - це те, що відрізняє його від інших: Жовте листя, яскраво-жовте листя у вологому стані і настій з жовтим відтінком. Але смак - це зовсім інша історія. Доу Юнь Мао Цзянь має цілком солодкий і добре збалансований смак, який значно відрізняється від більш темного і складного Бі Ло Чуня, що робить його смачним і надихаючим зеленим чаєм!
Ду Юнь Мао Цзянь найкраще заварювати на воді температурою 70°C, що дозволяє отримати надзвичайно м'який настій з яскравим трав'янистим смаком і деякими горіховими нотками.
Спосіб заварювання: 1 ст.л. на чашку; температура води 70°C: настоювати 3-4 хвилини
Смак: Пишна текстура. М'який і гармонійний, зі смаками ароматних диких трав і солодких
Зовнішній вигляд: Невеликі, вкриті сріблястим пухом зелені бруньки і невелика кількість листочків.
Майже жодна згадка про Дуюнь Маоцзянь не обходить увагою той факт, що чай був названий Мао Цзедуном, коли він отримав невелику порцію в подарунок від жителів Гуйчжоу. До того, як було придумано цю назву, місцеві жителі називали його "чай Югоу", що означає "чай з риб'ячим гачком", описуючи зовнішній вигляд чайного листя.
Дуюнь маоцзянь (Дуюнь Хутряний кінчик) - це вид зеленого чаю, який вирощують у місті Дуюнь на півдні провінції Гуйчжоу. Місто розташоване в Буйському і Мяоському автономному районі. Більшість чайних плантацій знаходяться в горах серед дерев і струмків. Погода тут особливо м'яка, з достатньою кількістю дощів і середньою температурою 16С протягом року. Ґрунт родючий і вологий, містить велику кількість заліза і фосфатів, що ідеально підходить для росту чаю.
Зазвичай дуже мало чаю з південно-центральної провінції Китаю Гуйчжоу потрапляє в центр уваги чайної громадськості. Насправді тут виробляють чималу кількість зеленого чаю, але найкращий з них зазвичай споживають жителі Гуйчжоу, додаючи трохи таємничості більш відомим чаям, таким як Доу Юн Мао Цзянь.
Доу Юн Мао Цзянь часто плутають з Бі Ло Чунь, цей чай обпалюють вручну, використовуючи ті ж процеси, що і для виробництва Бі Ло Чунь.
Характеристики Ду Юн Мао Цзянь можна охарактеризувати як поєднання зеленого і жовтого кольорів. Висушене листя зелене з жовтим відтінком, так само як і заварене листя та рідина. Дуюнь маоцзянь дуже схожий на білуочунь за своїм зовнішнім виглядом: маленькі і тонкі листочки, які злегка кучеряві. Однак текстура і смак більш яскраві і насичені, більше нагадують синьянський маоцзянь.
Але три знамениті "жовті" характеристики - це те, що відрізняє його від інших: Жовте листя, яскраво-жовте листя у вологому стані і настій з жовтим відтінком. Але смак - це зовсім інша історія. Доу Юнь Мао Цзянь має цілком солодкий і добре збалансований смак, який значно відрізняється від більш темного і складного Бі Ло Чуня, що робить його смачним і надихаючим зеленим чаєм!
Ду Юнь Мао Цзянь найкраще заварювати на воді температурою 70°C, що дозволяє отримати надзвичайно м'який настій з яскравим трав'янистим смаком і деякими горіховими нотками.
Спосіб заварювання: 1 ст.л. на чашку; температура води 70°C: настоювати 3-4 хвилини
Смак: Пишна текстура. М'який і гармонійний, зі смаками ароматних диких трав і солодких
Зовнішній вигляд: Невеликі, вкриті сріблястим пухом зелені бруньки і невелика кількість листочків.
ID: 846856669
Зв’язатися з продавцем
xxx xxx xxx
Опубліковано 22 травня 2024 р.
зелений чай Ду Юн Мао Цзянь
500 грн.
Місцезнаходження