Повідомлення
  • Укр
  • Рус
Додати оголошення
  1. Головна
  2. Тварини
  3. Сільгосп тварини
  4. Сільгосп тварини - Хмельницька область
  5. Сільгосп тварини - Деражня
Вівці романівські та є також карпатська
РекламуватиПідняти
  • Приватна особа

Опис

Опис овець
Овечки романівської породи – це тварини середнього розміру з подовженою головою, вушками, що стоять. Роги у баранів швидше виняток, ніж норма, трапляються вкрай рідко.

Зріст тварини до 70 см у загривку. Конституція міцна, потужна мускулатура, рівна спина та короткий хвіст, міцні ноги. Дорослий баран романівської породи виростає до 65 кг, вівця – 50 кг.

Примітні романівські вівці мастю. Дорослі тварини мають овчину блакитно-сталевого кольору (чорна ость і кремово-білий пух). Ноги, голова, хвіст і мордочка чорного кольору, можуть допускатися білі мітки, а ось руді плями категорично ні. Молодняк народжується чорного кольору. Згодом колір вовни змінюється на більш світлий, починаючи з 2-3 тижнів. Десь у16 тижнів чистопородне ягня романівської породи має масть, характерну для дорослих особин. Вже у 16-20 тижнів допускається перша стрижка для овечок.і Гірськокарпатські вівці невеликі. Так, барани-плідники мають живу масу 55–65 кг, матки 36–41 кг. Утримання овець на природних гірських пасовищах з додатковою підгодівлею концкормами по 0,3–0,4 кг на голову на добу сприяє формуванню в них добрих м’ясних якостей, 8 – 9- місячні ягнята мають живу масу 28–30 кг, після інтенсивної стійлової відгодівлі – 36–38 кг. Забійний вихід – 42–45 %, вихід м’якоті з туші – 70–75 %.Плодючість цих овець невисока – 105–116 %. Молочність у гірськокарпатських маток становить 92–105 кг, зокрема, 25–30 кг товарного молока, з якого виробляють 5–6 кг сиру-бринзи. Вівцематки відзначаються добрими материнськими якостями, збереженість молодняку до відлучення становить 94–97 %. Від гірськокарпатських овець, крім вовни, м’яса і молока, одержують цінну сировину для шубно-хутрової промисловості характеристика
Жива маса баранів становить 65–90 кг, маток 45–50 кг, настриг вовни у баранів 2,5–3 кг, у маток 1,2–1,5 кг. Вівці характеризуються високою плодючістю, яка в середньому становить 250 ягнят на 100 вівцематок. Молочність маток достатньо висока і за відповідного рівня годівлі за 100 днів лактації становить 140–150 кг. Основна продуктивність романівських овець – шубні овчини і м’ясо. Кращі овчини отримують від молодняку 5–6-місячного віку, їх високі шубні якості обумовлені унікальним співвідношенням пухових і остьових волокон (7:1), легкістю і міцністю міздрі.
ID: 822980293

Зв’язатися з продавцем

Андрій

на OLX з квітень 2020

Онлайн 01 травня 2024 р.

xxx xxx xxx

Опубліковано 07 травня 2024 р.

Вівці романівські та є також карпатська

1 500 грн.

Користувач

Місцезнаходження

Безкоштовна аплікація на твій телефон