Повідомлення
  • Укр
  • Рус
Додати оголошення
  1. Головна
  2. Дім і сад
  3. Продукти харчування / напої
  4. Продукти харчування / напої - Київська область
  5. Продукти харчування / напої - Київ
  6. Продукти харчування / напої - Деснянський
Мед бджолиний, якість гарантована, натуральний 100%
Мед бджолиний, якість гарантована, натуральний 100%
Мед бджолиний, якість гарантована, натуральний 100%
Мед бджолиний, якість гарантована, натуральний 100%
Мед бджолиний, якість гарантована, натуральний 100%
РекламуватиПідняти
  • Приватна особа

  • OLX Доставка

Опис

Властивості меду
Здається ні для кого не буде новиною, що мед – це не лише надзвичайно смачно, а ще й корисно для здоров`я. Проте не всім відомо про безліч корисних і лікувальних властивостей меду.

Мед містить у своєму складі фруктозу і глюкозу, а також значну кількість корисних мінералів: магній, залізо, калій, кальцій, натрій, хлор та сірку. Крім того, мед ще насичений вітамінами В1,В2,В3,В5,В6,Вс,Е,К,С і каротин. Важливо зазначити, що концентрація корисних речовин у меді безпосередньо залежить від якості пилку і нектару. Корисні властивості зберігає лише той мед, який не пройшов технологічної обробки і не містить жодних сторонніх домішок. Отже, усі корисні властивості меду зберігаються лише в сирому меді, тобто в натуральному продукті.

Бджолиний мед - один з складних природних продуктів, у складі якого виявлено більше чотирьохсот різних компонентів. Бджолиний мед – ні з чим не зрівняний за харчовим та цілющими властивостями продукт, це справжнє диво природи, її великодушний дарунок. Він вміщує більшість елементів таблиці Менделєєва, насичений амінокислотами і багатьма іншими біологічно активними сполуками, незмінний продукт харчування. Слід зазначити, що хімічний склад меду непостійний і залежить від виду медоносних рослин, з яких зібраний нектар; грунту, на якому вони виростають; погодних і кліматичних умов; часу, що пройшов від збору нектару до витягання меду із стільників; термінів зберігання меду. Проте основні групи речовин у складі меду постійні.
Кристалізація меду.
Це природний процес переходу меду з одного фізичного стану в інше без зміни його цінних якостей. Залежно від розміру кристалів мед буває салоподібний (кристали невиразні неозброєним оком), дрібнозернистій (зростки кристалів видно простим оком, але вони менше 0,5 мм), грубозернистий (зростки кристалів більше 0,5 мм) консистенції. Кристалізація меду в значній мірі залежить від співвідношення основних компонентів бджолиного меду - глюкози, фруктози і води, що становлять 90-95% загальної маси. Кристалізується глюкоза, а фруктоза, вода і водорозчинні речовини складають міжкристалічну рідину. Чим більше в меді фруктози і води, тим він повільніше кристалізується. При змісті глюкози менше 30% мед не кристалізується. Кристалізацію меду прискорюють сахароза і мелецитоза, мальтоза затримує цей процес. Останні цукри, що містяться в меді в незначних кількостях, не роблять істотного впливу на цей процес.
ID: 773132483

Зв’язатися з продавцем

Людмила Олександрівна

на OLX з листопад 2022

Онлайн 09 червня 2023 р.

xxx xxx xxx

Опубліковано 18 травня 2024 р.

Мед бджолиний, якість гарантована, натуральний 100%

250 грн.

Договірна

Про автора

Місцезнаходження

Безкоштовний застосунок на твій телефон